kapadokya-turlari

erken-rezervasyon

karadeniz turlari

izmir çıkışlı cruise turları

izmirden-cruise-turlari

online uçak bileti

Vize İşlemleri

(Aramak istediğiniz kriter için CTRL+F tuşuna basarak aramak istediğiniz kelimeleri yazınız)

Vize işlermleri için başvurular ne zaman yapılmalıdır?

Kısa süreli (turistik)  vize başvurusu planlanan seyahatin başlangıç tarihinden en fazla 3 ay önce yapılabilir. Seyahatin başlangıç tarihinden en az 15 gün içerisinde yapılması tavsiye edilir. Bundan daha geç yapılan bir başvuru zamanında işleme alınmayabilir. Konsolosluk kararını 15 takvim günü içerisinde verecektir. İstisnai durumlarda bu süre 30- 60 güne kadar uzatılabilir. İşlem süresi pasaport konsolosluğa verildiği günden baz alınarak bilgilendirilme yapılmalıdır.


Vize işlemleri için başvurunuzu yaptıktan sonraki süreçte aşağıdaki işlemlerle karşılaşabilirsiniz:

 

Konsolosluk başvuru esnasında sunulan evrakların dışında farklı evraklar talep edebilir.
 

Başvuru sahibini şahsen görüşmeye çağırabilir.
 

Vize başvurunuzu reddedilebilir. Red nedenini açıklama zorunluluğu bulunmamakla beraber, bazı ülkeler yazılı ve/veya sözlü açıklama yapmaktadır


Birden fazla Schengen devletine gideceksem vize başvurusunu nereye yapmalıyım?

Vize başvurunuzu seyahatinizin tek ya da temel amacının bulunduğu devletin diplomatik temsilciliğine sununuz. Eğer seyahatin temel amacı belirlenemiyorsa, vize başvurunuzu en uzun süre kalacağınız devletin diplomatik temsilciliğine sununuz. Yalnız bu formülün kullanılması mümkün değilse, vize başvurunuzu Schengen alanına giriş yapacağınız devletin diplomatik temsilciliğine, yani ilk ziyaret edeceğiniz devletin diplomatik temsilciliğine sununuz.

Schengen Vizesi ile Seyahat Edebileceğiniz Ülkeler

Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan

 

VİZE İŞLEMLERİ İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ

Devlet Memurları Vize İşlemleri

En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
 

Biometrik Fotoğraf : 2 adet yeni çekilmiş ( son 3 ay içerisinde ) beyaz fonlu objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş yüz hatlarının net belli olduğu 4,5-6 CM boyunda vesikalık fotoğraf
 

TC kimlik numarası yazılı okunaklı nüfus kağıdı fotokopisi
 

Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe ( beraber seyahat edilecek aile fertleri var ise isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli )
 

Görev yapılan kurumdan mühürlü imzalı görev ve izin yazısı
 

Son 3 aylık maaş bordurosu
 

İçerisinde en az 2500-3000 TL miktarbulunan son 6 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş kaşeli, imzalı

Öğrenciler İçin Vize İşlemleri

En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
 

Biometrik fotoğraf : 2 adet yeni çekilmiş ( son 3 ay içerisinde ) beyaz fonlu objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş yüz hatlarının net belli olduğu 4,5-6 CM boyunda vesikalık fotoğraf
 

Eğer davettiye varsa her ülkenin kendi prosedürüne uygun bir davettiye olmalıdır.
 

Ebeveynler tarafından imzalı İtalya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi
 

Öğrenci Belgesi (Orjinal ve Yeni tarihli)
 

Muhaffakatname ; konsolosluk tek başına yada anne-baba herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için , anne ve babadan noter onaylı muhaffakatname istemektedir.
 

Ebeveynlerine ait iş evrakları (staj v.b.)
 

Son 3 aylık Banka Hesap Dökümü (bankadan kaşeli-imzalı) veya Hesap cüzdanı (Güncel Tarihli-Hesap bakiyesi bulunan ve içinde en az 3000 TL olması gerekmektedir.)
 

Vukuatlı Nüfus kayıt örneği Nüfus müdürlüğünden alınmış aslı ve yeni tarihli. ( Anne, baba, eş, kardeş ve çocukları gösteren)
 

Uçak ve Otel Rezervasyonları
 

Varsa Tur Programı
 

Yurt dışı seyahat sağlık sigortası

Şirket Sahipleri Vize İşlemleri ( Şahıs şirketi )
 

En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)

Biometrik fotoğraf: 2 adet yeni çekilmiş ( son 3 ay içerisinde ) beyaz fonlu objektife düz bakılmış, yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının net belli olduğu 4,5-6 cm boyunda vesikalık fotoğraf
 

TC kimlik numarası yazılı ve okunaklı olacak şekilde bir nüfus kağıdı fotokopisi
 

Antetli kağıda ( antetli kağıdı yok ise a4’ün üst orta kısmınada kaşe basarak kullanabilir ) seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş dilekçe  ( beraber seyahat edilecek aile fertleri var ise isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli )
 

İmza beyannamesi
 

2014 işlenmiş vergi levhası
 

Bağlı bulunduğu odadan son üç aylık  faaliyet belgesi ( İlk schengenler için orijinali gereklidir ve şahıs şirketlerinde zorunlu değildir )
 

Oda sicil kayıt sureti (Şahıs şirketlerinde zorunlu değildir )
 

Sicil gazetesi fotokopisi (Şahıs şirketlerinde zorunlu değildir )
 

İçerisinde en az 2500-3000 TL miktarı olan son 6 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya sahibinin ismi belirtilmiş kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü ( hesap fon veya altın hesabıysa döküme tl karşılığını gösterir  varlık ekstresi eklenmelidir )
 

Son aya ait kredi kartı ekstresi
 

Tapu
 

Araç ruhsatı
 

Diploma
 

Evlilik cüzdanı fotokopisi


Şirket Çalışanları Vize İşlemleri

Özel hastanede çalışan doktor, hukuk bürosunda veya şirkete  çalışan avukat, özel okulda öğretmen, bankacılar için de  geçerlidir
 

En az 6 ay geçerli Pasaport (Son 10 yıldan eski olmamalı ve eski pasaportlarınız)
 

Biometrik Fotoğraf:  2 adet yeni çekilmiş ( son 3 ay içerisinde ) beyaz fonlu objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş yüz hatlarının net belli olduğu 4,5-6 cm boyunda vesikalık fotoğraf
 

TCkimlik nosu yazılı okunaklı nüfus kağıdı fotokopisi
 

Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe ( beraber seyahat edilecek aile fertleri var ise isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli )
 

Antetli kağıda imza yetkilisi ( imza sirkülerinde imzası geçen) tarafından imzalı kaşeli, düzenlenme tarihi olan çalışanın görevi ve izin tarihleri yazılı dilekçe
 

İmza sirküleri
 

Son üç aylık  faaliyet belgesi ( ilk schengenler için orijinali gereklidir)(hukuk bürosunda çalışan avukatlar için yanında çalıştığı kişinin baro kaydı)
 

2014 yılı işlenmiş vergi levhası
 

Ortakları gösterir sicil gazetesi
 

SGK işe giriş bildirgesi ( bankacılar için kendi emekli sandıklarından yazı )
 

Avukatlar için son üç ay içinde alınmış baro kaydı ( ilk schengenler için orijinali gereklidir)
 

SGK hizmet dökümü veya son 3 aylık sgk hizmetli listesi
 

Son 3 aylık maaş bordurosu
 

İçerisinde en az 2500-3000 TL meblağ bulunan son 6 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü ( hesap fon veya altın hesabıysa döküme tl karşılığını gösterir  varlık ekstresi eklenmelidir )
 

Son aya ait kredi kartı ekstresi
 

Tapu
 

Araç ruhsatı
 

Diploma
 

Evlilik cüzdanı fotokopisi

 

Pasaport geçerlilik kriterleri aşağıdaki gibidir:

Geçerlilik tarihi, başvuru sahibinin Schengen alanını terk etmeyi düşündüğü tarihten sonra en az 3 ay daha uzun olmalıdır.
 

Diğer ülkeler için başvuru sahibinin ülkeyi terk etmeyi düşündüğü tarihten sonra en az 6 ay daha uzun olmalıdır.
 

Vizenin ve giriş/çıkış kaşelerinin basılması için en az iki boş sayfaya sahip olmalıdır.
 

Pasaport veriliş tarihi 10 yıldan eski olmamalıdır.
 

Yıpranmış pasaportla yapacağınız vize başvurunuz kabul edilse ve vizenizi alsanız dahi, sınırdan geri çevrilmeniz mümkün olabilmektedir.
 

*'lı alanlar zorunludur.